Spouwmuurisolatie

Vraag gratis tot 5 offertes aan

Snel een geschikte installateur vinden!

Subsidie voor energiebesparing is op 6 juli, 2017

De subsidie waarmee woningeigenaren flink konden besparen op het investeringsbedrag voor woningisolatie is sinds 26 april 2017 op. Dit betekent dat er geen nieuwe aanvragen voor subsidie meer behandeld kunnen worden. Mensen die hun aanvraag momenteel hebben lopen krijgen binnenkort van RVO bericht of ze inderdaad aan de voorwaarden voldoen en dus de subsidie zullen ontvangen.

Dit heeft het RVO bekend gemaakt. Als huiseigenaar kun je dus niet langer subsidie ontvangen voor het laten isoleren van je woning. Voor Verenigingen van Eigenaren (VvE), wooncorporaties en woonverenigingen is er een apart subsidiebudget. Hiervoor is dus nog wél subsidie beschikbaar.

Behandeltermijn

Wettelijk moet er binnen 13 weken een besluit worden genomen over aanvragen die ingediend zijn. Om aanvragers snel duidelijkheid te geven zet RVO extra capaciteit in om de aanvragen te verwerken. Uiterlijk eind juli zullen de aanvragers bericht krijgen van RVO of de aanvraag aan de voorwaarden voldoet.

Isoleren zonder subsidie

Natuurlijk is een subsidie op isolatie mooi meegenomen, maar zelfs zonder subsidie is woningisolatie erg aantrekkelijk. Je bespaart jaarlijks honderden euro’s en daarnaast gaat het wooncomfort omhoog. Je geniet niet alleen ‘s winters van een warmer huis, in de zomer blijft de hitte juist beter buiten en blijft je woning een stuk koeler! Je geniet dus het hele jaar door van goede woningisolatie!

Energie besparen met €250 korting?

Als je gebruikmaakt van ons bespaaradvies (gratis, binnen 7 klikken een advies op je scherm) en van daaruit offertes aanvraagt, maak je kans op €250 korting op je klus. Stuur je getekende offerte voor 21 mei naar actie@solvari.com en wie weet verblijden we jou met deze mooie prijs! Meer informatie over de actie om te verduurzamen met korting, lees je op onze actiepagina.

Woningisolatie financieren

Niet alleen de €250 korting van Solvari is een mooie mogelijkheid om je woningisolatie te financieren. Aantrekkelijke manieren om je woningisolatie te bekostigen:

spaargeld: isolatie is zo rendabel, dat je beter je spaargeld daarin kan steken dan het op je bank kan laten staan, isolatie levert veel meer op dan de spaarrente!
• de energiebespaarlening
• eventuele lokale subsidies, ga dit na bij je gemeente of check het via Energiesubsidiewijzer
extra hypotheekruimte voor energiebesparende maatregelen

Opbrengst van goede isolatie wordt onderschat20 september, 2017

Heb jij een huis met energielabel C of lager? Dan is de kans groot dat je de voordelen van isolatie flink onderschat. Uit een enquête is gebleken dat 60 tot 70% van de huiseigenaren de opbrengsten van isolatie te laag inschat.

De helft van de ondervraagden gaf wel aan (zeer) geïnteresseerd te zijn in maatregelen die energie besparen. Er hangen dan ook veel voordelen aan isolatie. Zo levert het meer comfort op in huis, je woning blijft in de winter namelijk warm en in de zomer juist koel. Daarnaast is het goed voor het milieu en scheelt het flink op de energierekening.

Besparen met isolatie

Isolatie vereist een investering, maar het rendement is heel hoog. Voor een gemiddelde woning kost het isoleren van de spouwmuren en vloer eenmalig €3900. Jaarlijks kun je hier €760 mee besparen. De investering is dus stukken voordeliger dan spaargeld op de bank zetten.

Het laten isoleren van het dak van een gemiddeld rijtjeshuis kost zo’n €4000 en je bespaart er €500 per jaar mee. Dat komt overeen met een rente van 8 procent op een spaarrekening. Vloerisolatie kost voor een gemiddelde hoekwoning €1600, maar je bespaart er €180 per jaar mee. Dit is te vergelijken met een spaarrente van 7 procent.

Vraag gratis offertes aan

Wil jij ook jaarlijks flink besparen op je energiefactuur en in aanmerking komen voor de subsidie? Vraag dan gratis offertes aan voor isolatie en kom in contact met specialisten uit jouw regio!

Daarnaast maak je via Solvari kans op €500 korting als je je spouwmuren laat isoleren. Lees snel meer en vraag offertes aan om kans te maken op €500 korting!

Maak kans op €500 korting voor spouwmuurisolatie! »

Let op: deze actie is inmiddels afgelopen. We hebben geregeld nieuwe acties, dus houd ons o.a. op Facebook in de gaten!

Veel mensen weten niet af van subsidie

Naast dat veel mensen het rendement van isolatie onderschatten, weet slechts een kwart dat er momenteel een subsidie voor isolatie geldt. Met de subsidie kun je veel geld besparen op het laten plaatsen van 2 of meerdere vormen van isolatie, waardoor de investering nog aantrekkelijker wordt. Wil je meer weten over de subsidie? Download dan de gratis gids over subsidie voor woningisolatie of bekijk hem online!

Download de gids subsidie woningisolatie »

Let op: de landelijke subsidie geldt inmiddels niet meer. In sommige gemeenten kan je nog wel subsidie krijgen voor energiebesparende maatregelen.

20 miljoen euro subsidie beschikbaar voor woningisolatie 6 juli, 2017

Half september komt er subsidie beschikbaar voor woningbezitters voor de isolatie van hun huis. Dat is donderdag bekend gemaakt door de Rijksoverheid.

Als je in aanmerking wilt komen voor de subsidie moeten er minstens twee delen van het huis geïsoleerd worden, bijvoorbeeld de spouwmuur en de vloer. Vervolgens kunnen huiseigenaren ook subsidie aanvragen voor andere energiebesparende maatregelen zoals goed isolerende deuren en kozijnen.

Hoogte van de subsidie

De hoogte van de subsidie kan oplopen tot 20 procent van de isolatiekosten. Een woningbezitter krijgt tot wel €4.000 subsidie extra als hij het hele huis energiezuinig maakt. De Rijksoverheid heeft hiervoor in totaal €20,5 miljoen beschikbaar gesteld dit jaar.

Op de website van de Rijksoverheid kun je meer lezen over de subsidie.

Besparen met isolatie

Met een subsidie wordt het aanschaffen van isolatie nog een stuk aantrekkelijker. De investering die je maakt in het isoleren van je huis verdien je vanzelf terug doordat je bespaart op energiekosten. Zo bespaar je met spouwmuurisolatie tot wel €500 per jaar. Met vloerisolatie bespaar je jaarlijks tot wel €250, waardoor je de investering in 5 tot 8 jaar terugverdiend.


Wil jij ook flink besparen op je energierekening? Vraag dan gratis offertes aan voor isolatie!

Ontvang gratis offertes voor isolatie! »

Spouwmuren isoleren: juist slim bij warm weer 6 juli, 2017

Een spouwmuur is een muur waar een open ruimte (de spouw) zit tussen binnen- en buitenmuur. Veel woningen hebben zulke muren, omdat dit in 1960 verplicht zo gebouwd werd. Dertien jaar later, tijdens de oliecrisis, ontdekte men pas dat veel warmte verloren ging door de spouwmuren. Er zijn nu nog veel woningen, gebouwd tussen 1930 en 1980, waarvan de spouwmuren nog geïsoleerd moeten worden. Heeft u zo’n woning en wilt u weten waarom u juist nu de muren moet laten isoleren? Lees dan verder. Het isoleren is binnen een dag gebeurd, u heeft geen rommel in huis en in de lente en zomer bent u snel aan de beurt en kunt u profiteren van mooie kortingen.

Waarom spouwmuren isoleren?

De warmte in uw huis verdwijnt door de spouwmuren. Dit is slecht voor het milieu én voor uw portemonnee. Isolatie biedt uitkomst! Zodra de spouwmuren geïsoleerd zijn, profiteert u van de volgende voordelen:

 • u bespaart jaar in, jaar uit op uw energierekening;
 • u levert een positieve bijdrage aan het milieu door de CO2-uitstoot te verkleinen;
 • de waarde van uw huis stijgt;
 • het isolatiemateriaal is brandwerend;
 • uw woning blijft bij warm weer langer lekker koel en bij kouder weer juist lekker warm;
 • geluidsoverlast wordt verminderd;
 • vocht- en schimmelproblemen verdwijnen als sneeuw voor de zon;
 • het warmteverlies wordt tot wel 35% verminderd;
 • verlaagd btw-tarief op de arbeidsuren.

Waarom juist nu?

De lente en de zomer zijn de seizoenen waarin isolatiebedrijven het minder druk hebben. Dit is verklaarbaar, want de meeste mensen denken dat isolatie bij uitstek iets is voor in de winter. Daarom laten de meeste mensen hun huis isoleren in de winter. Maar niets is minder waar. Isolatie zorgt ervoor dat de temperatuur in uw huis beter beheersbaar is. In de zomer blijft het dus juist langer lekker koel binnen! Als u nu uw woning laat isoleren, kunt u de komende warme periode genieten van een koele temperatuur in huis. Bijkomende voordelen zijn dat u nu snel aan de beurt bent en dat u vaak kunt profiteren van mooie kortingen!

Wist u trouwens dat het isoleren van spouwmuren binnen een dag gebeurd is? De specialist boort kleine gaatjes in de gevel, vult de spouw met korrels, vezels, of schuim en maakt de gaatjes erna weer netjes dicht. Zonder rommel te maken in uw huis.

Ontvang gratis offertes voor spouwmuurisolatie! »

Duurzaam wonen dankzij isolatie 6 juli, 2017

Eerder schreven wij al dat Nederland in 2030 voor honderd procent duurzaam zou moeten zijn. Volgens onderzoekers moeten we heel snel de uitstoot van broeikasgassen beperken, omdat het klimaat anders te erg verandert. Dit kan als we het vijf keer anders gaan doen. Eén van deze maatregelen is het anders wonen. Urgenda, een non-profitorganisatie voor duurzaamheid, zegt dat alle huizen goed geïsoleerd moeten zijn. Wij leggen het uit.

U kunt uw huis op verschillende manieren isoleren: met vloer-, gevel-, dak- en spouwmuurisolatie en kunststof kozijnen. Door deze maatregelen toe te passen, spaart u geld én het milieu. Als u uw huis isoleert, moet u zorgen voor goede ventilatie. Er geldt tot 1 januari 2015 een verlaagd btw-tarief voor onderhoud en renovatie van uw woning. Daar valt isolatie ook onder. U kunt uw huis op de volgende manieren isoleren:

Vloerisolatie

Zo’n 15% van de warmte in huis gaat verloren via uw vloeren. Hartstikke zonde, want u moet meer stoken, de CO2-uitstoot wordt vergroot en u verliest veel geld. Daarom is het slim om uw vloeren te laten isoleren. Vloeren kunnen op meerdere manieren geïsoleerd worden. Op welke manier dat bij u gebeurt, ligt aan uw woning en situatie. Een vloerisolatiespecialist kan u hier alles over vertellen. Het isoleren van uw vloer is meestal binnen één dag gebeurd.

Kosten vloerisolatie

Uw vloer laten isoleren kost ongeveer €25 per vierkante meter. U bespaart gemiddeld €0,25 per vierkante meter per maand, wat neerkomt op €3 euro per m² per jaar. U verdient uw vloerisolatie dus tussen de 5 - 8 jaar terug en daarna profiteert u van blijvende besparingen!

U kunt ook bij uw gemeente navragen of u recht heeft op subsidie.

Gevelisolatie

Bij het isoleren van uw buitengevel, wordt isolatiemateriaal aan de buitenkant van uw woning aangebracht. Een stukadoor maakt uw gevel daarna mooi met een sierpleister. Doordat het aanzicht van uw woning verandert, heeft u vaak wel een vergunning nodig.

Kosten gevelisolatie

Het is lastig te zeggen wat u voor het isoleren van uw buitengevel moet betalen. Dat hangt af van uw wensen en het bedrijf dat uw klus komt uitvoeren. Momenteen profiteert u wel van een laag btw-tarief op arbeidskosten van 6%.

U kunt ook bij uw gemeente navragen of u recht heeft op subsidie.

Dakisolatie

Een deel van de warmte in huis gaat via het dak verloren. U kunt aan de binnenzijde of buitenzijde van het uw dak isolatiemateriaal aanbrengen.

Kosten dakisolatie

Gemiddeld liggen de kosten van dakisolatie inclusief materialen en installatie tussen de 20 en 60 euro per m². De prijst hangt af van het materiaal en of u de binnenkant of buitenkant van het dak wilt isoleren.

U kunt ook bij uw gemeente navragen of u recht heeft op subsidie.

Voordelen isolatie

Als u uw huis goed isoleert, wordt uw wooncomfort sterk vergroot. U profiteert meteen van de volgende voordelen:

 • de temperatuur in huis blijft aangenaam, in de zomer blijft het langer koel en in de winter juist langer warm;
 • u bespaart enorm op uw energierekening;
 • u bent goed voor het milieu;
 • het is goed voor uw gezondheid, doordat vocht en schimmels geen kans meer krijgen;
 • minder geluidsoverlast;
 • uw huis wordt meer waard.

Tip van Solvari: wilt u uw huis laten isoleren? Laat dat dan doen in de lente of zomer. De meeste mensen laten hun huis isoleren in de winter. waardoor isolatiebedrijven het dan erg druk hebben. In de lente bent u dus sneller aan de beurt, profiteert u vaak van leuke kortingen én kunt u bij warm weer genieten van een koelere temperatuur in huis.

Morgen verschijnt er op onze website meer over dit onderwerp: spouwmuurisolatie en kunststof kozijnen.

Isolatiematerialen in vele soorten en maten 6 juli, 2017

Tegenwoordig kan vrijwel elk deel van de woning geïsoleerd worden. Enkele voorbeelden zijn:

 • vloerisolatie
 • dakisolatie
 • muurisolatie
 • spouwmuur isolatie
 • buisisolatie (verwarmingsbuizen)
 • kruipruimte isolatie
 • raamisolatie

Je ziet dat je van alles kunt isoleren. Waar behaal je nu het beste rendement mee? Stelregel is dat je gebruiksruimtes zoveel mogelijk zou moeten isoleren. Dit houdt in dat een niet gebruikte zolder niet geïsoleerd hoeft te worden als gebruiksruimte. Je zou de ruimte er onder moeten isoleren. Het beste kun je dan het plafond van de ruimte er onder isoleren. Dit kan op verschillende manieren.

Verschillende isolatiewaarden, waar moet je nu naar kijken?

Isolatiematerialen zijn er, zoals al gezegd, in verschillende soorten en maten. De isolatiewaarde verschilt per materiaal, en is bepalend voor hoeveel energie er bespaart kan worden. De waarde van het isolatieproduct wordt weergegeven in de R-waarde. De R-waarde staat ook altijd genoemd op de verpakking van het materiaal. Hoe hoger de R-waarde hoe meer er bespaard zal worden op de energierekening. Daarnaast geldt ook dat hoe hoger de R-waarde hoe duurder het product is. Naast de R-waarde geeft de U-waarde aan hoeveel warmte een materiaal doorlaat. Ook handig om te weten, omdat je zo kunt zien wat de doorlaatbaarheid van je isolatie product is.

Welk isolatieproduct op welke plek?

Op welke plek pas je nu welk isolerend product toe? Veel mensen hebben al dakisolatieaangebracht. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door het gebruik van steenwol, glaswol, PIR-platen of pur-platen. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om een isolatie materiaal te kiezen inclusief afwerking met bijvoorbeeld een gipsplaat. Zo heb je de isolatie direct verwerkt tot een mooi geheel. Alleen nog sausen en je bent klaar. Let er op dat als je bijvoorbeeld glas- of steenwol op rol verwerkt dat je de folie kant altijd naar de warme ruimte verwerkt. Dit voorkomt condensvorming richting, mogelijk, houten delen in je woning. Als je namelijk ergens geen condens wenst is dat richting je houtendelen in verband met houtrot.

Naast dakisolatie is ook vloerisolatie een veelvuldig uitgevoerde klus. Behaaglijk aan de voeten en natuurlijk ook energie besparend. Ook dit kan op verschillende manieren. Je kunt de kruipruimte bijvoorbeeld vol leggen met DI-chips je behaald hier al snel een goed rendement en bent ook verzekerd van een condensvrije oplossing.

Naast DI-chips kun je ook werken met steen- of glaswol tussen de (houten)vloer constructie. Een vervelende klus, omdat je vaak in een kleine ruimte werkt waarbij je dus moeten denken aan beschermende kleding. Dit in verband met de irriterende eigenschap van steen- of glaswol. Een echt specialistische klus is het isoleren van de spouwmuur. In het verleden zijn hier de nodige problemen mee geweest, wat kon leiden tot schimmelvorming en een zeer vochtig klimaat in huis.
Vandaag de dag zijn er diverse bedrijven gespecialiseerd in het isoleren van de spouwmuur. Let er wel op dat deze klus lang niet altijd uitgevoerd kan worden. Er zal altijd eerst een schouw plaatsvinden van de spouw. Is deze in orde (schoon, zodat er geen vochtdoorslag kan plaats vinden) dan pas zal het bedrijf over gaan tot het isoleren.

Energiebespaarfonds van € 300 miljoen voor woningeigenaren 6 juli, 2017

Vanaf heden is het voor woningeigenaren mogelijk om een lening met een lage rente af te sluiten via het nationaal energiebespaarfonds. Bij dit fonds kan een bedrag worden geleend tussen de €2.500 – €250.000 tegen 3% of 3,5% rente. Voorwaarde voor het afsluiten van de lening is wel dat het geleende bedrag wordt gebruikt om de woning duurzamer te maken. Hierbij kan gedacht worden aan het aanbrengen van isolatiewerken zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie en dakisolatie. Echter komen niet alleen isolatiewerken in aanmerking voor een goedkopere lening. Bij het plaatsen van zonneboilers, energiezuinige kozijnen en speciale beglazing komt u ook in aanmerking voor de lening.

Visie van een energiezuinig Nederland

Van de 300 miljoen euro wordt 175 miljoen euro ingelegd door de Rabobank, 50 miljoen euro door de ASN Bank en 75 miljoen euro door het rijk. De investering zal zichzelf terug moeten betalen door de rente die op de leningen zit. Het energiebespaarfonds is in het leven geroepen om de Nederlandse bevolking te motiveren om het energieverbruik sterk omlaag te brengen.

Gasverbruik Nederland halveert door isolatie 6 juli, 2017

Door de lage btw op isoleren is het nog steeds erg aantrekkelijk om je woning te laten aanpakken. “Spouwmuurisolatie is sowieso veel goedkoper dan veel mensen denken”, zegt Van Boxtel. De zomer is een goede tijd om isolatie aan te laten brengen. Zodra de verwarming aan gaat in oktober, zal de energierekening lager zijn. Investeren in het eigen huis verhoogt de waarde, maar ook het comfort.

Sinds 1 juli 2009 mag een bedrijf dat de vloeren, muren of daken van een woning isoleert een laag tarief rekenen op de btw over arbeid. Het gaat om 6 in plaats van 19 procent en dat scheelt in de kosten. Als de kosten voor materialen als glaswol, steenwol of piepschuim minder zijn dan de helft van de totale kosten, vallen die óók onder het lage btw-tarief. De woning moet wel minimaal twee jaar oud zijn, zegt de Belastingdienst.

Lagere btw verbouwen

Om de economie te stimuleren heeft het kabinet vorig jaar ook tijdelijk de btw op verbouwen verlaagd. Deze regeling liep tot 1 juli, maar is nog verlengd tot 1 oktober. Daarna is het afgelopen. Mogelijk raken woningeigenaren in verwarring en denken ze dat de regeling om voordeliger hun woning te laten isoleren ook ophoudt. “Maar die loopt gewoon door”, zegt Van Boxtel.

Waarom spouwmuur.isolatie-offertes.nl?

 • Bespaar honderden euro's per jaar op uw energierekening
 • Profiteer van een verlaagd btw-tarief
 • Ontvang lokale / regionale subsidies
 • Minder tocht en vochtproblemen
 • Binnen 3,5 jaar terugverdiend
 • Gratis en vrijblijvende offertes